Manieren om Mascara aan te brengen

Manieren om Mascara aan te brengen

Hoe de wimpers te bedekken met een mascara om klontering te voorkomen, maar deze langer en gekruld te maken? Dit is de vraag die vaak wordt gesteld door vrouwen bij hun ochtendmake-up routine. Gelukkig zijn er verschillende prachtige technieken die het makkelijker maken om je wimpers vlekkeloos met mascara te coaten.

In het algemeen onderscheiden we drie belangrijke technieken om de wimpers te coaten: zigzaggend, kruiselings en verticaal. De eerste, zigzagbeweging, is waarschijnlijk de meest populaire techniek van wimpercoating. De wimpers die op deze manier zijn bedekt, zijn altijd perfect gescheiden en zien eruit alsof ze veel dikker zijn dan ze werkelijk zijn. Kruislings is de tweede manier van oogverfraaiing. Een mascaraborstel moet naar de buitenste ooghoek van de ogen worden bewogen. Op deze manier wordt een effect van kattenogen bereikt. Bovendien kan dit effect effect effectiever zijn door een dunne, zwarte ooglijn op de oogleden te trekken. De laatste techniek, verticaal, bestaat uit het coaten van de wimpertoppen. Op deze manier worden de wimpers iets omhoog gelift, waardoor de ogen groter lijken.

Wat wordt beschouwd als no-no qua mascara gebruik? Het wordt afgeraden om meerdere lagen mascara in één keer aan te brengen. Waarom? Door de wimpers met een mascara te bedekken bereikt men niets meer dan een onnatuurlijk, zogenaamd spinnenpoten effect. Als je de behoefte voelt om je wimpers met nog een laagje mascara te bedekken, wacht dan tot de eerder aangebrachte mascara volledig is opgedroogd. Bovendien is het ook niet handig om verschillende mascara’s tegelijk te gebruiken, omdat deze kunnen verschillen qua eigenschappen en tinten. Daarmee kan je make-up in het water vallen. Heb je je ooit afgevraagd wat er moet worden gedaan om te voorkomen dat mascara na enkele weken gebruik uitdroogt? Probeer, terwijl je de mascara op de borstel doet, deze in het buisjes te doen en een paar keer te draaien. Pomp geen lucht in het buisjes. Doe de borstel telkens in en uit het buisjes. Veeg het teveel aan mascara niet af aan de randen van het buisje, want als je de borstel er de volgende keer uithaalt, zullen de restanten er aan blijven plakken. Als gevolg hiervan breng je deze klontjes aan op je wimpers. Bovendien laat je door dit te doen ook wat uitgedroogde resten in buisje vallen. Vergeet niet om de wimpers niet te scheiden met een speld of andere puntige instrumenten. U kunt bijvoorbeeld de structuur van de wimpers beschadigen of zelfs je ogen beschadigen. Schroef de mascara elke keer nadat je klaar bent met het gebruik ervan stevig dicht. Tot slot, een punt dat vaak over het hoofd wordt gezien, reinig je wimpers elke keer als je gaat slapen. Dus haal je make-up er altijd goed af. Altijd!

Hoe breng je een mascara aan? Begin met het krullen van je wimpers met een wimperkruller. Zo vermijd je dat je het accessoire vuil wordt en verpest je niet alle mascara-lagen die je aanbrengt. Vervolgens een laagje op de punten van de wimpers aanbrengen. Hiermee rek je de kortste wimpers. Vervolgens bedek je de wimpers van de bovenste oogleden met de bovengenoemde zigzagbeweging. Plaats het stokje op de wimperbodem en beweeg het borsteltje vervolgens omhoog. Door deze techniek mogen de wimpers niet aan elkaar plakken. Als je wilt kun je de beweging meerdere keren herhalen. Ook hier geldt dat je met de punt van de borstel de punten van de wimpers naar boven moet uitrekken. Verwijder nu het teveel aan mascara uit de borstel en scheid de wimpers van elkaar. Herhaal daarna de procedure op de onderste wimpers. Doe mascara op door het borsteltje evenwijdig aan de ogen te houden. Je kunt het stokje ook verticaal plaatsen en de applicator vanuit de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek verplaatsen. De laatste stap, scheidt de wimpers met een speciale wimperkam.