Wat voor soort mascaraborstel is de beste?

Wat voor soort mascaraborstel is de beste?

Het hangt allemaal af van de mascaraborstel. De vorm, de grootte, het type, het materiaal en de plaatsing van de borstelharen zijn van invloed op de uiteindelijke oogmake-up die de mascara kan geven. Als je graag verlengde wimpers wilt hebben, moet je borstels gebruiken die er iets anders uitzien dan wanneer je deze precies wilt scheiden. Je moet er ook rekening mee houden dat mascaraborsteltjes verschillende vormen hebben. Bovendien moet het mascaraborsteltje passen bij je wimpers. Om dit te testen moet je een bepaald type mascaraborstel kiezen als je korte wimpers hebt, en een ander type mascaraborstel, als je lange en dichte wimpers hebt. Met dit in gedachten moet je weten welke soorten mascaraborsteltjes er zijn en dan beslissen welke mascaraborstel je wilt kiezen.

Welk mascaraborsteltje moet je kiezen voor korte wimpers? In principe kun je kiezen tussen twee soorten applicators. De ene is vrij klein van formaat, met dicht op elkaar geplaatste en kleine borstelharen en de andere heeft twee soorten borstelharen, langer aan de ene kant en korter aan de andere kant. In het tweede geval moeten de haren dicht bij elkaar geplaatst worden. Als je je wimpers doet met het eerste soort mascaraborsteltje kun je het borsteltje op de gewenste manier bewegen, je kunt deze in elke hoek krijgen. Deze techniek van mascara opdoen maakt het mogelijk om zelfs de kortste wimpers in de ooghoeken te bereiken. Bij het tweede type mascaraborsteltje hangt de manier van coaten af van de kant die we gebruiken. Sinds kort worden dergelijke borstels vaak aan de mascara’s bevestigd.

Dunne wimpers smeken om volume en dikte. In zo’n geval kun je profiteren van een borstel van kort en vrij dicht geplaatst haar. Tijdens het aanbrengen worden de wimpers dikker en donkerder omdat de mascara het kleine haar van de oogleden gelijkmatig bedekt. Iets soortgelijks krijg je bij het gebruik van een natuurlijke borstelkam op het haar. Door de accessoire worden haren pluizig en neemt het volume toe.

Belangrijk om te beseffen, een mascara kan ook krullende eigenschappen hebben. Een borstel met een licht gebogen vorm heeft vergelijkbare kenmerken. Het is uitgerust met korte en lange haren, geplaatst op de tegenovergestelde uiteinden van de borstel. Bovendien is de borstel zelf niet zo dicht bedekt, zoals de eerder genoemde mascara borstels dat wel zijn. Het gebogen borsteltje past zich aan de vorm van het ooglid aan, waardoor we alle wimpers in één keer kunnen omhullen. Mensen met stijve wimpers moeten een soortgelijk borsteltje gebruiken. Een dergelijke applicator bevat dezelfde lengte borstelharen die dicht bij elkaar geplaatst zijn.

De laatste soort mascaraborstel is vrij recent op de markt gekomen. Het is bolvormig en vrij klein. Het doel is om de wimpers omhoog te duwen en uit te rekken. Daarom wordt dit soort borstel gebruikt voor lange en neerhangende wimpers. Helaas is zo’n borsteltje moeilijk te vinden in de normale winkels.