Wat is een Semi-permanente Mascara?

Wat is een Semi-permanente Mascara?

Zoals de naam al zegt, is een semi-permanente mascara een product dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van semi-permanente oogmake-up. Zodra het product uitdroogt, wordt het waterdicht en houdt het zelfs vier weken lang de wimpers vast. Bovendien wordt het product dat tijdens deze verfraaiende behandeling wordt gebruikt, gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit. Met andere woorden, het irriteert niet en verslechtert de conditie van de wimpers ook niet. Een semi-permanente wimperbehandeling duurt 30 minuten tot een uur. Hoelang aan het opdoen van mascara wordt besteed, hangt af van de conditie en het aantal wimpers dat een vrouw heeft. Als het gaat om het verwijderen van het cosmetische product, moet het worden uitgevoerd in een schoonheidssalon, omdat een onervaren iemand grote schade aan de wimpers kan veroorzaken. In principe duurt een semi-permanente mascaraverwijderingssessie ongeveer 15 minuten.

Wat zijn de effecten van semi-permanente mascara?

De wimpers die hiermee bedekt zijn zien er prachtig uit en de make-up zelf is zeer duurzaam. We hoeven ons geen zorgen te maken of onze make-up perfect is, of dat de aangebrachte mascara’s er nog zit. Eigenlijk bespaart deze verfraaiende behandeling veel tijd omdat we niet meer elke ochtend voor het uitgaan de wimpers met mascara hoeven te bedekken. Een ander groot voordeel is dat semi-permanente mascara volume geeft aan de wimpers, de wimpers verdikt, verlengt en krult. Met name kan het dienen als een aanvullende behandeling bij de behandeling van wimperverdikking.

Omdat semi-permanente mascara een vrij specifieke make-uptechniek is, is het raadzaam om er goed voor te zorgen. Zo mag je je ogen niet wassen tot vijf uur na de behandeling, en geen warm bad nemen, naar het zwembad of sauna gaan, ook niet na twee dagen na de sessie. Het is niet toegestaan om cosmetica te gebruiken die vette stoffen bevatten. Om die reden moet men voor de verzorging van de ogen producten, zoals make-up remover, gebruiken die alleen op waterbasis zijn gebaseerd. Een ander belangrijk punt is dat er geadviseerd wordt om niet te hard over de ogen te wrijven bij het reinigen van het gezicht. Je moet ook niet vergeten om de wimpers elke dag te scheiden met een speciale kam om het onaantrekkelijke effect van vastzittende wimpers te voorkomen, het zogenaamde spinnenpoteneffect.

Zoals elke andere verfraaiende behandeling heeft ook een semi-permanente mascara behandeling veel contra-indicaties. Om te beginnen moet een persoon die de semi-permanente mascara sessie ondergaat, zijn contactlenzen afdoen. Ten tweede is het af te raden om de behandeling te ondergaan als men last heeft van huid- of oogziekten zoals overmatig wimperverlies, chemotherapie, allergieën, bacteriële infecties, haaruitval, roze ogen, cataract of glaucoom.