Wat zijn de mysteries van Mascara?

Wat zijn de mysteries van Mascara?
Mascara Applying. Makeup Closeup. Eyes Make-up

Het geheim van het ideale uiterlijk ligt in perfect opgemaakte ogen. Wat moet je weten over mascara om de ideale oogmake-up te krijgen? Ten eerste, het effect. Je moet voordat je begint al weten wat je ermee wilt bereiken. Denk even na en beslis of je wilt dat de wimpers langer, dikker of gekruld worden. Dan kun je de mascara met de juiste eigenschappen daarvoor kiezen. Kies ook het juiste mascaraborsteltje. Om dit aan te tonen, verschillen de krultangen in grootte, vorm en een soort borstelharen van de borstels die erop gericht zijn de kleinste wimpers in de ooghoeken naar buiten te brengen.

Iedereen weet dat zwarte mascara de klassieker is. Het past op alle soorten schoonheid en alle soorten wimpers. Andere soorten mascara’s werken even goed in het benadrukken van de iris van het oog en de schoonheid in het algemeen. In de winkels ligt een keer aan groene, violette, bruine, blauwe en zelfs roze mascara’s. Bovendien kan men ook een glittermascara kopen en er is niets vreemds aan. Om de wimpers van dit soort cosmetische kleuren te reinigen, gebruik je een make-up die een hoogwaardige lotion verwijdert of grijp je naar een vloeistof met dubbele werking. Let wel, kleurmascara’s zijn vooral in het zomerseizoen trendy.

Overweeg bij de aankoop van een mascara een watervaste mascara. Dit soort cosmetica is vooral nuttig bij zee, aan het zwembad en zowel in de zomer als in de winter. Daar gebeurd niets mee, ook niet als je in je ogen wrijft. Ondanks de grote voordelen van waterdichte mascara’s, zitten er ook nadelen aan het product. Het verwijderen van een waterdichte mascara kost bijvoorbeeld meer tijd dan een gewone mascara. Om die reden kun je een dubbelwerkende vloeistof of andere effectieve cosmetica gebruiken. Week er een wattenschijfje mee en druk het naar het oog toe. Wacht even tot het product de make-up smelt. Vergeet niet dat het niet nodig is om over de ogen te wrijven, omdat dit kan leiden tot een verslechtering van de conditie van de wimpers en irritatie van de ooglidhuid.

Wanneer is tijd om oude mascara te vervangen door een nieuwe?

In de meeste gevallen wordt aangeraden om om de vier maanden een nieuwe mascara te kopen. Sommige ontstekingen kunnen optreden als een mascara langer dan dat wordt gebruikt. De uiterste gebruiksdatum wordt verkort door zuurstof in de fles van de mascara te laten komen, in natte ruimtes op te slaan en door onjuist gebruik (als je vergeet om de dop dicht te draaien).

Bij het opdoen van de mascara moet je er goed op letten dat je dat heel precies doet. Doe een poging en laat geen klonters op de wimpers zitten, voorkom dat er vlekken op je wimpers komen en laat de wimpers niet aan elkaar plakken. Wees ook voorzichtig met het aanbrengen van meerdere lagen. Dikke lagen mascara zien er gewoon lelijk uit en zodra het product droogt kan het afschilferen en aan je wangen plakken.