RED JE MASCARA. Hoe maak je het langer houdbaar en hoe reanimeer je uitgedroogde mascara?

RED JE MASCARA. Hoe maak je het langer houdbaar en hoe reanimeer je uitgedroogde mascara?

Wat moet je doen als je geliefde mascara is uitgedroogd, je niets meer hebt om de oude mascara te vervangen en de tijd opraakt? Moet je snel naar een winkel, een nieuwe mascara kopen en als gevolg daarvan te laat op je werk komen? Geen paniek, er zijn verschillende manieren om je cosmetica te redden. Controleer eerst de vervaldatum. Als de mascara over de datum is moet je hem direct weggooien. In zo’n geval is er niets dat je kunt doen om je oude mascara te redden. Waarom droogt oogmake-up cosmetica zo snel uit?

Een van de redenen is snel waterverlies. Tijdens het in- en uittrekken van de borstel pompen we de zuurstof in de fles. Bovendien kan een onjuiste consistentie ook leiden tot bederf van het cosmetische product. Naarmate de tijd verstrijkt, verliest een mascara zijn eigenschappen, wordt hij dichter en hoe hard je ook probeert, het is gewoon onmogelijk om je wimpers ermee in te smeren. Als je het teveel aan mascara langs de rand van het buisjes wrijft, komen er uitgedroogde resten in de tube terecht. En een vuile borstel is nog een reden voor het uitdrogen van de mascara.

Is het met dit in gedachten mogelijk om mascara te redden?

Natuurlijk is er een oplossing. Als je mascara uitgedroogd is, giet je een paar druppels oogdruppels of een toner waarmee je je gezicht reinigt erbij. Dergelijke producten werken als water en zijn in staat om het cosmetische product een beetje te verdunnen. Je kunt ook de mascara tube in een beker met heet water doen. Na enkele minuten moet de mascara weer de juiste consistentie krijgen.

Om onaangename verrassingen in de vorm van uitgedroogde mascara te voorkomen, moet het borsteltje regelmatig worden gereinigd, bij voorkeur één keer per week. Je kunt bijvoorbeeld de applicator afvegen met een tissue gedrenkt in een make-up remover. Je kunt het penseel ook in een mengsel van water en zeep dompelen of het eenvoudigweg besproeien met een desinfecterende vloeistof. Belangrijk om te weten is dat de applicator grondig moet worden gereinigd om alle uitgedroogde make-upresten en bacteriën die zich op de applicator kunnen hebben verzameld, te verwijderen.

Hoe maak je gebruik van oude mascara?

Ten eerste kun je de applicator reinigen en gebruiken met een nieuwe mascara. Ten tweede kan elke borstel gebruikt worden voor het aanbrengen van een conditioner of ricinusolie. Ten derde kan het wimperborsteltje veranderen in een wenkbrauwkam. In principe kan oude mascara worden aangebracht als wenkbrauwverfraaiend product.