Kleurrijke en glittermascara

Kleurrijke en glittermascara

Iedereen kent natuurlijk zwarte mascara. Maar heb je ooit gekleurde mascara of mascara met glitters gezien? En weet je welke kleur het beste bij je past?

Gele, roze, bruine, violette, groene en blauwe mascara’s zijn in elke cosmetische winkel verkrijgbaar. We kunnen ook oogproducten met glitters. Deze zien er vooral aantrekkelijk uit als je de uiteinden van wimpers aanbrengt die al bedekt zijn met een zwarte mascara. Als je geen glittermascara hebt kun je het ook zelf maken. Hoe? Verzamel een kleefmiddel, valse wimpers en losse glitter- of glitteroogschaduw. Verdeel het kleefmiddel over de wimpers en bestrooi de wimpers vervolgens met glitter. Wacht enkele minuten om de wimpers te laten drogen en borstel de overtollige glitters weg. Nu kun je de wimpers op je oogleden aanbrengen. Ben je tevreden met je disco-look?

Nog wat over gekleurde mascara’s

Als je besluit om mascara van een andere kleur dan zwart te gebruiken, breng dan geen levendige of sprankelende oogschaduwen, oogpotloden of eyeliners aan. Zo’n combinatie van intensieve kleuren ziet er goedkoop en over de top uit. In zo’n make-upstijl moet het de mascara zijn die eruit springt. Je kunt wel een dun ooglijntje tekenen in dezelfde kleur als de gebruikte mascara.

Je kunt de onderste wimpers onbedekt laten als je bang bent om een te expressieve look te krijgen. Laat deze natuurlijk blijven of bedek ze met een conditioner of een transparante mascara. De techniek, die niet geadviseerd wordt om over te nemen, bestaat erin om twee verschillende kleuren mascara’s tegelijkertijd aan te brengen. De enige uitzondering wordt gemaakt door een zwarte mascara te combineren met andere kleuren.

Hoe matchen we mascara met de kleur van de iris?

Allereerst zijn blauwe mascara’s de must have van 2015 lente/zomerseizoen. Deze zijn geschikt voor alle soorten beauty en alle soorten ogen. Wimpers bedekt met een heldere blauwe tint zorgen ervoor dat het gezicht er uitgerust en fris uitziet. Bij blauwe en groene irissen werken paarse of violet mascara goed. Je kunt net zo goed je wimpers bedekken met roze. Een groene mascara werkt het beste met bruine ogen. Probeer zwarte mascara aan te brengen onder de helderste groene tinten voor een interessant effect.